Nous utilisons nos propres cookies et ceux de tiers pour analyser nos services. Si vous continuez à naviguer, nous considérons que vous acceptez leur utilisation. Plus d'informations ICI

FRASCO ENVASE TARRO BOTE DE GELATINA DE CARNE Y GALLINA MARTIGNOLE. Queviures. Casa Batlló-BARCELONA


17 fotos FRASCO ENVASE TARRO BOTE DE GELATINA DE CARNE Y GALLINA MARTIGNOLE. QUEVIURES. CASA BATLLÓ-BARCELONA (Coleccionismo - Otras Botellas y Bebidas )

 • Éléments: 1

  État: Normal (avec des signes d'utilisation normale)


  MARTIGNOLE. Queviures. Casa Batlló. Passeig de Gràcia 43. (1915-1936)

   
  La Casa Batlló (1905-1907) és una de les principals obres de Gaudí, que destaca per l'originalitat de les seves columnas i la policromia de la façana. La planta baixa de l'immoble va ser inicialment ocupada per Pathé Frères, una empresa cinematogràfica francesa que s'hi establí el 1907 per a romandre-hi fins el 1921. Al principi d'aquells intensos anys 1920's el Passeig de Gràcia, que ja s'havia consolidat com la nova via preferida de la burgesia, va rebre el nou inquilí dels baixos de la Casa Batlló. Es tractava d'una botiga de queviures anomenada Martignole.
   
   
  Aquest establiment tenia la seva central al número 10 del carrer Escudillers on des de l'any 1810 existía una botiga coneguda com El Colmado. Amb el pas dels anys els Martignole, una família francesa originaria de Cavanac, localitat propera a Carcassona, va impulsar aquest negoci incorporant tota mena d'articles i productes d'importació fins al punt que la botiga esdevingué un referent de qualitat pels gourmets de l'època.  Les novetats i exquisideses en productes d'alimentació  -especialment francesos- que s'hi podien trobar,  van consagrar la casa Martingole com un sinònim de qualitat entre les clases més benestants. Altrament, cap a finals del segle XIX  l'empresa va crear, patentar i comercialitzar una gelatina de carn i de gallina que va esdevenir un producte bàsic per a l'alimentació de malalts.
  El nou emplaçament de Martingole al Passeig de Gràcia va donar lògicament una nova projecció al negoci. La nova botiga de la Casa Batlló va obrir el 1922 i s'anunciava com una Maison d'Alimentation, la qual cosa atreia encara més l'esnobisme de les classes benestants pel glamour francès que tot plegat destil·lava.  A la botiga s'hi podien trobar també aliments i productes dietètics i de règim. El 1930, els Martingole van decidir tancar l'antiga botiga d'Escudellers, atesa la consolidació de la botiga de Passeig de Gràcia.  
  El negoci va desaparèixer poc abans de l'esclat de la Guerra Civil a causa de desavinences familiars al voltant de la patent de la gelatina que l'Èmile Martignole havia registrat a principis de segle. Tot i això, la prestigiosa Gelatina Martignole es va continuar fabricant fins a la segona meitat del segle XX distribuïda a través dels laboratoris Vidal Ribas, SL.
  Amb la Guerra Civil i l'arribada del franquisme la família Martignole va optar per emigrar a Itàlia i els baixos de la Casa Batlló van tornar a canviar d'inquilí. Una galeria d'art (Syra), dirigida per Monserrat Isern, va ocupar el lloc a partir de 1940.

  Las imágenes forman parte explícita de la descripción., mirenlas atentamente. En ellas aparecen todas las faltas que podrían mencionarse...UNA BUENA IMAGEN VALE MAS QUE MIL PALABRAS !!

  8 CM ALTO

  -Es de lectura obligatoria el apartado condiciones de venta en el aparecen detalladas las condiciones concretas de para cualquier compra de productos de mi stock. si no estuviera conforme no puje o compre-
  Gracias !!!
  importante
  No se gestionan compras de importe inferior a 6 de coste real aparte envio, tanto en compra directa o subasta, debera ampliar su pedido para alcanzar o sobrepasar esa cantidad
  El plazo de pago del articulo es maximo de 7 dias


Informer sur ce lot