Nous utilisons nos propres cookies et ceux de tiers pour analyser nos services. Si vous continuez à naviguer, nous considérons que vous acceptez leur utilisation. Plus d'informations ICI

1926 TARJETA Rebut de l´Obra del Cançoner Popular de Catalunya per Josep Mª Roca signat puny/lletra


 • Éléments: 1

  État: Normal (avec des signes d'utilisation normale)


  1926

  TARJETA POSTAL

  Acuse Rebut

  DEL:

  l´Obra del "Cançoner Popular de Catalunya" del fascicle Iº del volum Iº

  PER:

  Joseph Mª Roca "...ab sincer agraiment..."

  Barcelona, 14 de Juliol de 1926

  segell d´Alfons XIII matasellat (15 cts.)

  140 x 90 mm. aprox. 

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Josep Maria Roca i Heras (Barcelona23 de març de 1862 - Barcelona, 1 de maig de 1930) fou un metge i escriptor català, oncle de l'historiador, etnòleg i polític Josep Maria Batista i RocaVa néixer al carrer Caldes de Barcelona, fill del ferroviari Joan Roca i Vilà, natural de Granollers, i d'Antònia Heras i Albareda, natural de Sant Andreu de Palomar. Estudià medicina a la Universitat de Barcelona i assolí prestigi com a dermatòleg i sifilògraf. Treballà com a metge auxiliar a l'Hospital de la Santa Creu de Barcelona de 1890 a 1896. Com un dels principals membres de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, el 1898 hi llegí la primera comunicació en català (La sífilis a l'edat mitjana), impulsant l'ús del català en el camp de la medicina. Assistí a molts congressos internacionals i hi llegí comunicacions, presidí el tercer Congrés de Metges de Llengua Catalana (1919) i en el cinquè aportà un treball sobre l'Estudi General de Lleida. Tot això el convertí en una de les principals personalitats de la historiografia mèdica catalana.

  Fou president de la Unió Catalanista, presidí l'Ateneu Barcelonès el 1908-1910 i el 1913-1915; fou membre de l'Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona, de l'Acadèmia de la Llengua Catalana i del consell directiu dels jocs florals de Barcelona. Va escriure diversos treballs sobre medicina i història. Es va casar amb Rosa Ciuró i Montañà (1942)

 • Paiement tc Le vendeur accepte le Paiement tc.
  Méthode de paiement sécurisé et protégé, une passerelle intégrée de paiement par carte, rapide et efficace.


Informer sur ce lot