Nous utilisons nos propres cookies et ceux de tiers pour analyser nos services. Si vous continuez à naviguer, nous considérons que vous acceptez leur utilisation. Plus d'informations ICI

1926 TARJETA POSTAL Rebut de l´Obra del ”Cançoner Popular de Catalunya” per ALFONS PAR I TUSQUETS


 • Éléments: 1

  État: Normal (avec des signes d'utilisation normale)


  1926

  TARJETA POSTAL

  Acuse Rebut

  DEL:

  de l´Obra del "Cançoner Popular de Catalunya" fascicle I del volum I

  PER:

  ALFONS PAR I TUSQUETS (escrit i firmat de puny i lletra)

  BARCELONA 14 de juliol de 1926 

  segell 5 cts. de Alfonso XIII

  140 x 90 mm. aprox. 

  ++++++++++++++++++++++++++++++

  Alfons Par i Tusquets (Barcelona7 de juliol de 1879 - ibídem, 26 d'agost de 1936) fou un filòleg i crític literari català.

  Va néixer al carrer Copons de Barcelona, en el si d'una família burgesa catalana dedicada a la indústria tèxtil del cotó, en la qual també ell va treballar. El seu pare, Ildefons Par i Pérez, va ser jurista i regidor de l'ajuntament de Barcelona, i el seu germà Ramon Par i Tusquets va ser president de la Cambra de Comerç de Barcelona. La seva mare fou Dolors Tusquets i Maignon, germana pintor Ramon Tusquets i Maignon. Alfons va ser inscrit amb els noms d'Ildefons Josep Fermí.

  Alfons Par va ser un apassionat de l'obra teatral escrita per Richard Wagner i per William Shakespeare; a la seva divulgació va dedicar molts esforços i estudis. Va ser membre fundador de l'Associació Wagneriana el 1901, i el seu president des de 1906 fins a 1936. També era un fervent admirador de Ramon Llull i, malgrat ser un destacat catalanista, s'oposà a la reforma ortogràfica de Pompeu Fabra, col·laborant amb mossèn Antoni Maria Alcover.

  Va ser també president del Centre Cotoner de Barcelona, del Foment de Pietat Catalana, secretari del Centre Excursionista de Catalunya fins al 1904, tresorer del Centre de Foment de Pietat i secretari i tresorer de l'Acadèmia de Bones Lletres de 1924 a 1934. Fou regidor de l'ajuntament de Barcelona el 1923 i 1924 i defensà el projecte de soterrament del Ferrocarril de Sarrià a Barcelona. Per haver estat president del Centre Cotoner fou afusellat per milicians l'agost de 1936 a la carretera de la Rabassada. El seu nom va figurar durant la postguerra en una placa als caídos por Dios y por España a Cerdanyola del Vallès.

  El seu fill Carles Par i Balcells va morir el 1937 lluitant en la guerra civil espanyola en les files de l'exèrcit revoltat.

 • Paiement tc Le vendeur accepte le Paiement tc.
  Méthode de paiement sécurisé et protégé, une passerelle intégrée de paiement par carte, rapide et efficace.


Informer sur ce lot