Guide de prix Guide de prix - Guide des lots vendus


Vendu le 04/08/2023

ÓLEO SOBRE TABLA - ISIDRE ÒDENA DAURA - LOCALIZADO: VENTOLÀ (VALL DE NÚRIA) - GRANDE - 82 X 61 CM

195,00 €

Voir les lots en vente

Informations sur le lot

Modalité de vente: Vente aux enchères

État du lot: Bon (très peu de signes d'utilisation)

OBSERVAR FOTOS PARA VER ESTADO DEL ARTÍCULO. NO PRESENTA ROTURAS NI SALTOS DE PINTURA. BUEN ESTADO

Section: Peinture à l'huile contemporaine


Description

ÓLEO SOBRE TABLA

-

ISIDRE ÒDENA DAURA

 

MEDIDAS (OBRA) : 82 CM X 61 CM

MEDIDAS (MARCO) : 96 CM X 75 CM

 

Biografia Isidre Òdena Daura

Isidre Òdena i Daura, neix el dia 4 de gener de 1910, a la barriada de Sant Pere de Terrassa essent batejat a dites Esglésies Romàniques amb els noms de Isidre Joan i Josep. Als tretze anys s'inscriu a l'Escola d'Arts i Oficis sota el mestratge del mestre Tomàs Viver. Uns anys més tard alterna els estudis a la Llotja de Barcelona amb el taller del escenògraf Alarma i sota la direcció de Mestre Cabanes.
A l'any 1927, llogà un ampli estudi en unes golfes que havien sigut, l'antic estudi del pintor Joaquim Vancells, però al cap de poc el va cedir a tota una colla d'amics també pintors, i es va formar l'entitat Amics de les Arts. Als divuit anys mostra ja les seves pintures a la seva pròpia ciutat i també a Vic, Mataró, Figueres, Perpinyà, etc.
A l'any 1931, obté una pensió de l'Ajuntament de Terrassa per a passa runa temporada a París i també a Bèlgica, en particular a Bruges, on es deleix pintant els idíl·lics canals de la dita (Venècia de Nord).
A París, fa coneixença entre altres amb en Pau Planes, Torres Garcia, Julio Gonzàlez, Mompou, e poeta Joseph Riviere, l'advocat Henry Torres, etc., al mateix temps envia dues pintures al Saló de Tardor de París essent esmentades per la premsa.
Acabat el servei militar continua pintant i també cultiva el gravat sobre fusta i linòleum, essent l'obra més popular la il·lustració de la (Llegenda del Drac de Sant Llorenç del Munt) sobre un poema de poeta Pons. Dita obra fou signada baix el nom de Sidru.
Ha exposat vàries vegades a Barcelona, i en altres indrets de Catalunya. També a València, Saragossa, París, Toulouse, Lyon i a Londres on hi ha passat llargues estades.
També s'ha dedicat al gènere del quadre petit essent molt apreciat pel públic estranger, en particular els temes de mercat a la plaça de Vic, el qual en té per tot el món.
També prengué part en un concurs per omplir unes places de professor de dibuixi treballs aplicats a les Escoles primàries de la Generalitat, obtenint una plaça que pogué dedicar a la seva pròpia ciutat.
Tenint una exposició en Amics de les Arts a Terrassa, s'escaigué ésser visitada pel gran Francesc Macià el qual escrigué en el llibre d'honor lo següent:

"El meu esperit s'ha enlairat al rebre la impressió que m'han produït les obres artístiques del jove pintor Isidre Òdena."

 

ENVIO CERTIFICADO 20,00 EUROS 

 

SE REALIZAN ENVIOS DOS VECES POR SEMANA 

COMPRA VARIOS ARTICULOS Y COMBINALOS EN UN SOLO ENVIO!!

SE ACEPTAN PAGOS POR TRANSFERENCIA BANCARIA, PAYPAL O BIZUM

Qu'est-ce que Le guide de prix?

  • Le guide de prix est un guide des lots vendus. Un service exclusif et gratuit pour la communauté des utilisateurs de todocoleccion.
  • Le guide de prix vous aide à connaître la valeur marchande des objets d'art, des antiquités et des objets de collection en vous montrant toutes les transactions effectuées depuis 2000 en todocoleccion et est mis à jour avec les nouveaux prix (données) des articles vendus en temps réel.
  • Vous pouvez dissiper le doute sur le prix ou la valeur d'un objet de quelques euros à plusieurs milliers d'euros : il contient des millions de références de vente d'art, d'antiquités et d'objets de collection.
  • Indispensable pour les collectionneurs, l'estimation, la valorisation et la taxation d'objets d'art, d'antiquités et de objets de collection.